Wat houdt een bestuursjaar in?

Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting Delft (SHS Delft) is een non-profit organisatie die leegstaand vastgoed tijdelijk transformeert tot studentenhuizen. SHS Delft houdt zich bezig met het zoeken naar een geschikte pand, stelt de businesscase op, kiest de uitvoerende partijen en begeleid het bouwproces. Na de oplevering van een project blijft SHS betrokken als kwaliteitsbewaker. Zo zorgt het bestuur ervoor dat de huur niet te hoog wordt en de beheerpartij netjes alle afspraken na komt. Als SHS-bestuur ben je betrokken bij de initiatief fase tot en met de exploitatie van een project.

SHS Delft wordt gerund door een fulltime bestuur waarin vier studenten van de TU Delft plaatsnemen. Een bestuursjaar kent een periode van 12 maanden waarbij de volgende functies bekleed worden door de bestuursleden; een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een bestuurslid vastgoed. Gezamenlijk houden zij zich bezig met de dagelijkse activiteiten en organisatie van de stichting. Elke maandagochtend begint het bestuur dan ook met de bestuursvergadering waarin alle afspraken en actiepunten van die week worden besproken.

Het bestuur wisselt twee keer per jaar, in september en februari, door om de continuïteit van de stichting te bewaken en om ervoor te zorgen dat er geen kennis verloren gaat. Hierbij schuift de secretaris na een half jaar door naar de functie voorzitter en wordt er dus elk half jaar naar een nieuwe secretaris gezocht. In september komt de functie bestuurslid vastgoed vrij en in februari de functie penningmeester.

Als bestuur werk je in een klein en hecht team waarbij ook ruimte is voor gezellige dingen. Zo gaat elk nieuw bestuur op bestuursweekend, vinden er verschillende bestuursuitjes plaats en doen we ook veel leuke dingen samen na kantoortijden.

Alle bestuursleden krijgen een bestuursvergoeding voor hun werkzaamheden bij de stichting. Deze vergoeding wordt maandelijks uitgekeerd. Mocht je interesse hebben om SHS als minor te doen, gaan we graag het gesprek met je aan.

Voorzitter

Na een half jaar secretaris te zijn geweest, treed je aan als voorzitter. De voorzitter is vooral actief op organisatorisch vlak. Je bent aanwezig bij belangrijke vergaderingen met verschillende partijen, vaak samen met de secretaris. Je legt veel contacten en je bent het gezicht van de stichting. Als voorzitter bezoek je vaak congressen en geef je presentaties. Daarnaast ben je ook de schakel tussen je bestuursgenoten en zorg je ervoor dat alles tussen de andere bestuursleden goed verloopt.

Secretaris

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de verslaglegging van de stichting. Zo ben je bezig met het notuleren tijdens vergaderingen en beheer je de info-mail. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de promotie van de stichting en de projecten. Hierbij hoort het beheren van de social media, het schrijven van de nieuwsbrieven en het onderhouden van de website. In het half jaar als secretaris wordt je klaargestoomd voor de functie voorzitter en ben je al veel bij externe gesprekken aanwezig.

Penningmeester

De penningmeester gaat natuurlijk over de financiële zaken van de stichting. Een van de hoofdtaken die je als penningmeester hebt, is het bijhouden van de boekhouding om zo de continuïteit van de stichting te waarborgen. Daarnaast ben je ook veel bezig met het zoeken van nieuwe projecten en het opstellen van businesscases hiervoor. Ook behartig je de belangen van de studenten in de vorm van onderhandelingen over de huurprijzen of de servicekosten en controleer je de kwaliteit van de exploitatie.

Bestuurslid vastgoed

Als bestuurslid vastgoed ben je steeds op zoek naar nieuwe projecten. Je bent bezig met het maken van de ontwerpen en stelt samen met penningmeester de businesscase op. Zo ontwerp je de plattegronden en maak je de bouwplanning. Ook ben je tijdens de bouw verantwoordelijk voor de planning en het aansturen van de werkzaamheden. Voor bestuurslid vastgoed zijn duurzaamheid en innovatie belangrijke aspecten.

Heb jij interesse in een bestuursjaar?
Stuur dan je cv en motivatie naar info@shsdelft.nl!