Bekijk ons filmpje van RTL Z!

september 26, 2019
Nieuws

Inmiddels zijn we drie keer uitgezonden op RTL Z, in het nieuwe programma โ€˜Nederland Maakt Hetโ€™!

Gezien de grote woningnood onder studenten is het bestuur blij te zien dat het item al veel positieve reacties opgeleverd heeft en dat het probleem omtrent kamertekort hiermee dus meer aandacht krijgt.

Lisanne vertelt in het item onder andere wat de visie is van SHS Delft en de oplossingen die zij biedt voor zowel leegstand als het kamertekort onder studenten. Dus voor de mensen die het item niet hebben kunnen zien of als je hem nog een keer wil bekijken, klik dan op het filmpje hieronder!

Read More

Welkom bestuur 16!

september 16, 2019
Nieuws
Bestuur 16 is nu vier weken geleden aangetreden als het nieuwe bestuur van SHS Delft. Met het aftreden van bestuur 15 neemt de stichting afscheid van Job de Vogel (voormalige voorzitter) en Bram Kok (voormalige bestuurslid vastgoed) en biedt zij ruimte voor Lisanne Meijer om door te schuiven naar de voorzitter functie. Jonathan Tang blijft de penningmeester van SHS en verder maakt de stichting kennis met de twee nieuwe bestuursleden Romรฉe Rodriguez als nieuwe secretaris en Roy Uijtendaal als nieuwe bestuurslid vastgoed. Met plezier en goede samenwerking zullen zij zich inzetten voor de doelstellingen van SHS Delft!
Read More

SHS Delft komt op televisie!

september 3, 2019
Nieuws
Het is niet onbekend dat er veel woningtekort is in Nederland. Met name studenten vinden het tegenwoordig enorm lastig om een kamer te vinden. In 2012 was er landelijk al een tekort van 30.000 studentenwoningen, blijkt uit een artikel van studenten.net (2012). Sindsdien is het tekort alleen nog maar toegenomen. Algemeen Dagblad (2019) stelt dat tot 2025-2026 nog zoโ€™n 43.000 studentenkamers tekort zullen komen.
Read More

Robot Architecture

september 2, 2019
Blogs

Begin twintigste eeuw was ruim de helft van de bevolking van Amerika boer en verbouwden zij voedsel om het hele land te voeden. Het zou voor iemand uit 1900 onvoorstelbaar zijn te geloven dat in 100 jaar tijd er nog maar voor 3% van de bevolking een baan was als boer en dat deze 3% evenveel voedsel zou verbouwen als alle boeren samen begin twintigste eeuw.

Read More >

Sake Zijlstra aangetreden als nieuw Raadslid

mei 29, 2019
Nieuws
Sake Zijlstra is aangetreden als nieuw lid van de Raad van Toezicht van SHS Delft. Eens in de zes weken heeft het bestuur een vergadering met de Raad van Toezicht, bestaande uit professionals uit verschillende takken van de vastgoedwereld.
Read More

COMPLeat app gelanceerd in Abtswoude Bloeit!

mei 21, 2019
Nieuws
๐˜š๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ? Vanuit deze visie initieerden zes studenten van de TU Delft vorig jaar in opdracht van SHS Delft het project COMPLeat in Abtswoude Bloeit. Tijdens dit project is een idee voor een app ontwikkeld die mensen stimuleert om elkaar te ontmoeten in de Woonkamer van de Wijk. De COMPLeat website is kort geleden gelanceerd!
Read More

Circulaire en duurzame oplossingen

februari 19, 2019
Blogs

Begin deze maand is het bestuur van SHS aanwezig geweest op de Bouwbeurs 2019, waarin het thema circulariteit centraal stond. Circulariteit en duurzaamheid zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden. Het zijn niet niet zomaar trends: duurzame en circulaire oplossingen zijn noodzakelijk voor de bouwwereld!

Read More >

Bestuur 15 is aangetreden!

Het nieuwe bestuur is inmiddels alweer bijna twee weken volop aan het werk! De samenstelling is als volgt: Job de Vogel is de nieuwe voorzitter geworden. Lisanne Meijer heeft de secretarisfunctie van Job overgenomen. Jonathan Tang is onze nieuwe penningsmeester en Bram Kok heeft zijn functie als bestuurslid vastgoed behouden. Vol enthousiasme zal bestuur 15 zich de komende tijd inzetten om nieuwe uitdagingen aan te gaan en de bestaande projecten en doelstellingen verder voort te zetten!
Read More

Explosieve groei vraagt om innovatieve oplossingen

februari 1, 2019
Blogs

In september 2018 is een recordaantal eerstejaarsstudenten begonnen aan de TU Delft. Het zijn er zoโ€™n vijfhonderd meer dan in 2017 (AD, 2018). De universiteit blijft groeien en nadert de 25.000 studenten (TU Delta, 2017). Een aantal dat internationale allure uitstraalt en een grote impact zal hebben op een middelgrote stad als Delft. Waar kan deze groei opgevangen worden?

Read More

Relatieavond TU Delft en gemeente!

januari 11, 2019
Nieuws
Op 18 december is Anneloes Tilman, voorzitter van SHS Delft, uitgenodigd om een pitch te geven bij de relatieavond van TU Delft en de gemeente. Aanwezig waren onder anderen het College van Bestuur van TU Delft en burgemeester Van Bijsterveldt. SHS Delft werd dit jaar ook uitgenodigd om te vertellen over haar rol bij de verbinding van de stad.
Read More

Samenkomen in de Woonkamer van de Wijk

januari 4, 2019
Abtswoude Bloeit, Nieuws
De oplevering van Abtswoude Bloeit in de wijk Voorhof heeft veel losgemaakt bij bewoners van Delft! De transformatie van het oude verzorgingstehuis heeft geleid tot een gewaagd project waarin het samenbrengen van verschillende doelgroepen de uitdaging is. Niet alleen ouderen, maar ook studenten en cliรซnten van stichting Perspektief wonen nu ook onder het dak van Abtswoude Bloeit!
Read More