Projecten

Abtswoude Bloeit!

SHS Delft heeft de handen ineengeslagen met Zorgorganisatie Pieter van Foreest en Stichting PerspeKtief om van het huidige Abtswoude, het voormalige verzorgingshuis, weer een locatie te maken die bloeit. Er komen weer bewoners in het pand en er worden diverse leuke en inspirerende activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur, speciaal voor de aanleunbewoners en de omwonenden van Abtswoude.

Het verzorgingshuisgedeelte van Abtswoude wordt voor een periode van 4 tot 5 jaar beschikbaar gesteld door Pieter van Foreest voor dit mooie project Abtswoude Bloeit! Een locatie waar jong en oud elkaar ontmoet in de Woonkamer van de wijk. Ten behoeve van het beoogde, tijdelijke gebruik van de locatie door SHS Delft en Stichting Perspektief, zullen er aanpassingen worden gedaan aan het pand. Dit wordt gerealiseerd door Cojo Vastgoed Abtswoude.

In het voormalige verzorgingshuis worden 143 wooneenheden gerealiseerd: 110 kamers en studio’s voor Nederlandse en internationale studenten en 33 studio-appartementen voor cliënten van Stichting PerspeKtief. In het voorjaar van 2018 zullen de nieuwe bewoners hun intrek nemen. Belangrijk om te melden is dat de zelfstandige seniorenwoningen gelegen aan het voormalige verzorgingshuis gewoon blijven bestaan. De senioren die hier momenteel wonen, blijven hier gewoon wonen. Samen ontplooien we nieuwe initiatieven. Abtswoude Bloeit! Een plek waar studenten en cliënten van Stichting PerspeKtief naast ouderen komen te wonen. Een plek waar mensen elkaar vinden en waar sociaal contact wordt gezocht en gestimuleerd.

Projectinformatie

Locatie:             Aart van der Leeuwlaan 332, Delft

Periode:            voorjaar 2018 – 2023

Gebruikers:      Nederlandse en internationale studenten, cliënten van Stichting PerspeKtief

Oppervlakte:    6737 m²

jaagpad-1-buitenkant
Abtswoude na een opfrisbeurt goed

 

 

 

 

 

Common areas of student complex Jaagpad 1 | english

Gemeenschappelijke ruimten van het studentencomplex Jaagpad 1

In het voorjaar van 2016 heeft SHS Delft een ontwerpwedstrijd geïnitieerd voor de gemeenschappelijke ruimten van een voormalig kantoorpand aan het Jaagpad in Rijswijk. Dit pand is door Maatschap CoJo getransformeerd tot studentenhuisvesting en biedt woonruimte aan 90 internationale studenten. De door SHS Delft geïnitieerde wedstrijd had daarbij als doel om de gemeenschappelijke ruimten met een totaaloppervlakte van circa 350 vierkante meter een waardevolle toevoeging te laten zijn voor de toekomstige bewoners.

 

Projectinformatie

Locatie:             Jaagpad 1, Rijswijk

Periode:            augustus 2016 – 2026

Gebruikers:      internationale studenten

Oppervlakte:    350 m² gemeenschappelijke ruimten

Student Pavilions Aan ’t Verlaat | english

Studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat

Na een vruchtbare samenwerking met GGZ Delfland met als resultaat de Studentenflat Aan ’t Verlaat is besloten wederom de handen ineen te slaan voor de realisatie van dit nieuwe project. Dit langgerekte gebouw dat slechts één verdieping beslaat, wordt aankomende periode tijdelijk ontwikkeld tot 126 woningen voor maximaal 131 studenten, in zelfstandig- en onzelfstandig verband. Voornamelijk de internationale student zal goed vertegenwoordigd worden in dit nieuwe complex van SHS Delft.

 

Projectinformatie

Locatie:             Aan ’t Verlaat 33, Delft

Periode:            augustus 2015 – 2024

Gebruikers:      Studenten

Oppervlakte:    4800 m²

Realisatie:         121 onzelfstandige kamers voor 121 personen
.                           5 zelfstandige kamers voor maximaal 10 personen

P1070582
flat

Studentflat Aan ’t Verlaat | english

Studentenflat Aan ’t Verlaat

De Studentenflat Aan ’t Verlaat is het eerste opgeleverde project van SHS Delft. Deze voormalige broeder- en zusterflat van GGZ Delfland is na een periode van 10 jaar leegstand tijdelijk herontwikkeld tot studentenhuisvesting. Aankomende 10 jaar zal zij ruimte bieden aan 150 studenten in 15 huizen met gedeelde voorzieningen. In het gebouw wonen zowel internationale als Nederlandse studenten, die elkaar kunnen ontmoeten in de gezamenlijke multifunctionele ruimte.

 

Projectinformatie

Locatie:             Aan ’t Verlaat 31, Delft

Periode:            december 2014 – 2024

Gebruikers:      Studenten

Oppervlakte:    6000 m²

Realisatie:         150 onzelfstandige kamers voor 150 personen