David Struik

Over David Struik

Raad van Toezicht

Woningcorporaties zijn weliswaar beeldbepalend in de studentenhuisvesting, maar circa tweederde van de studenten vindt op een andere manier een kamer. Daar kwam ik snel achter toen ik tijdens mijn studententijd bij DUWO werkte. Er zijn allerlei initiatieven die inspelen op de kamernood en elke stad heeft behoefte aan nieuwe oplossingen.

In 2012 werkten we met een team van de TU Delft aan de woningmanifestatie BOUWJONG!; dertig concrete projecten voor de stad Groningen en een catalogus met voorbeelden uit binnen- en buitenland. Daarna schreef ik de publicatie Het doosjesvolk. Van bedstee tot spacebox, een chronologisch overzicht van de studentenhuisvesting.

Intussen had de crisis de ontwikkeling van nieuwe complexen volledig stilgelegd. Corporaties stonden op omvallen en er ontstond een enorme leegstand in commercieel vastgoed. Tegen die achtergrond besloten we met een klein groepje een nieuwe stichting op te starten: SHS Delft.

Mijn rol in de Raad van Toezicht is om de kernwaarden van de founding fathers te bewaken; een brug te vormen tussen het jonge bestuur en de oudere RvT; en eraan bij te dragen dat onze projecten fris en vernieuwend blijven.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone