Marieke Meyer

Over Marieke Meyer

Architect

Na het afronden van mijn Bachelor Bouwkunde aan de TU Delft was ik op zoek naar een uitdaging voordat ik aan mijn Master zou beginnen. Ik kwam in contact met vier studenten welke twee problemen in een keer wilden aanpakken, de leegstand van kantoren en het tekort aan studentenhuisvesting in Delft. Ik heb mij hierbij aangesloten en samen hebben we ‘Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft’ opgericht. Ik was als bestuurslid ‘vastgoed’ onder andere betrokken bij de gesprekken met verschillende partijen. Ik ben dan ook trots dat ik voor ons eerste succesvolle project van de Zusterflat de eerste gesprekken heb gevoerd.

Na een zeer leerzame en leuke tijd bij SHS ben ik begonnen met mijn Master Architectuur. Inmiddels ben ik afgestudeerd op een transformatieontwerp van een kantoorgebouw (voormalig Eneco kantoor in Rotterdam). In het onderzoek voor dit project heb ik net als bij SHS geluisterd naar de vraag in de omgeving. In dit geval was er vraag naar starterswoningen met bijbehorende maatschappelijke functies. De aanpak van SHS Delft en mijn afstuderen wil ik graag ook bij toekomstige projecten toepassen. Ik ben op het moment aan het werk op freelance basis en op zoek naar een baan als architect.

Toen ik begon bij SHS Delft had ik nog de ‘naïeve’ gedachten na een jaar ons eerste project opgeleverd te kunnen hebben. Nu, vier jaar later, heb ik veel geleerd en weet ik wel beter. Omdat we een nieuwe stichting waren moesten we in het begin nog bij alle partijen vertrouwen wekken, moesten we vaak lang wachten op reacties en hadden we dus ook veel doorzettingsvermogen nodig. In tegenstelling tot een fictieve opgave tijdens mijn bachelor waar nog fouten gemaakt konden worden was dit de praktijk, waar we het echt met zijn vijven zelf moesten doen. Gelukkig hebben we meteen een ervaren raad van toezicht aangesteld die ons indien nodig bij kon sturen. De samenwerking met mijn bestuursgenoten was naast heel gezellig ook zeer leerzaam. Ik heb geleerd mijn stem beter te laten horen en deze goed te beargumenteren.

Ik ben blij dat SHS Delft op mijn pad is gekomen. Ik vind het jammer dat ik niet het gehele projectproces van de zusterflat als bestuur heb mee kunnen maken, maar gelukkig is het contact tussen de besturen nog vrij sterk en wordt iedereen nog steeds goed op de hoogte gehouden. Zo blijven we allemaal betrokken bij SHS Delft, we hebben het immers samen gedaan.

Thanks for your interest for service. Please describe all the details below and we will call you for Contact

Uw Naam (verplicht)

Uw Emailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw Vragen

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone