Meindert Booij

Over Meindert Booij

Raad van Toezicht

In 1976 studeerde ik af bij prof. Jaap Bakema en ging  werken Architectengemeenschap van den Broek en Bakema. Van 1988 tot 2013 gaf ik als architect-directeur mede leiding aan het bureau dat inmiddels Broekbakema heet. Ik werkte aan scholen, theaters, kantoren, woningbouw en gebouwen voor de industrie, variërend van gebouw ontwerp, masterplannen tot interieurs. In het begin voornamelijk nieuwbouw, later veel herbestemmingen. Omdat een aantal gebouwen uit de rijke bureaugeschiedenis benoemd waren tot monument, ben ik ook de restauratie wereld ingerold.

Projecten oa.: De Rijswijkse Schouwburg, KLM Operationeel Controle Centrum, Dorint Hotel Schiphol-Oost, ECT Maasvlakte, Shell-complex Rijswijk, Hogeschool Windesheim Zwolle, Stedelijk Gymnasium Arnhem, Herontwikkeling Lijnbaan, Wereld Muziek en Dans Centrum, Verkeerscentrale Botlek, Stadion Feijenoord en Van Nelle fabriek Rotterdam. In Delft ontwierp ik aanleunwoningen aan het Vorrinkplein als uitbreiding van het verzorgingshuis Delfshove en verbouwingen van verschillende gebouwen van de TU.

Ik werk nog aan een aantal kleinere projecten bij Broekbakema en houd zo voeling met de huidige architectenpraktijk.

 

Daarnaast was ik actief binnen de Stichting ter Bevordering van Volkskracht in Rotterdam die sociale en culturele activiteiten financieel subsidieert. Zo was ik 25 jaar voorzitter van de Stichting Volkskracht Historische Monumenten, waarmee we monumenten verkregen, lieten restaureren en ter beschikking stelden aan gebruikers passend binnen de doelstellingen van de stichting. Het betreft een 15-tal projecten, met een verzekerde waarde van € 25 mio. Contact met de gebruikers/huurders en het regelen van het onderhoud vallen onder het bestuur.

 

Van 2011 tot 2017 was ik lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Gouda (‘Welstand’).

 

Met mijn ontwerpinhoudelijke en bestuurservaring zet ik mij graag in voor SHS Delft

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone