Het bestuur op bezoek bij Alliander, Duiven!

Het bestuur op bezoek bij Alliander, Duiven!

Het RvT-uitje, een initiatief van het bestuur van SHS Delft en haar Raad van Toezicht waarbij eens in de zoveel tijd gaan alle bestuurs- en raadsleden op bezoek bij een van de leden van de Raad van Toezicht.

Deze inspiratiesessie zijn bedoeld om kennis te kunnen wisselen en elkaar beter te leren kennen. Door deze uitjes regelmatig te plannen leert het bestuur ook over de werkzaamheden van de raadsleden en worden de bestuursleden in een nieuwe omgeving geprikkeld om zo weer inspiratie op te doen. Elke inspiratiesessie heeft steeds een overkoepelend thema waarin een link te vinden is met de werkzaamheden van de stichting.

 

Op woensdagmiddag 28 maart reisde het bestuur van SHS Delft samen met de Raad van Toezicht af naar Duiven om op bezoek te gaan bij Alliander Zij gingen hierheen om een van de Raadsleden op te zoeken, Mascha van Vuuren. Mascha is werkzaam als directeur Klant & Markt bij het energie netwerkbedrijf waarbij ze druk bezig zijn met de energietransitie in Nederland. In Duiven ligt het hoofdkantoor van Alliander. Hier werd een presentatie gegeven worden over de energiesector en de veranderingen daarbinnen en hoe Alliander om gaat met de veranderingen naar een duurzamere wereld. Daarna heeft er een rondleiding plaatsgevonden door het pand waarbij alle duurzame oplossingen in het pand zijn toegepast. De dag werd afgesloten met een diner waarbij alles nog werd nabesproken.

De hele dag stond in het teken van duurzaamheid, iets wat SHS graag meer zou willen toepassen bij haar projecten. Alliander is druk bezig met de voorbereidingen van het vervoeren van duurzaam opgewekte energie. Het energie netwerkbedrijf streeft ernaar om in 2023 volledig CO2 neutrale bedrijfsvoering te hebben. Omdat Alliander ervan overtuigd is dat je moet toepassen wat je zegt, hebben zij bij de verbouwing van hun hoofdkantoor ingezet op een circulariteit en duurzaamheid. Het gebouw is ontworpen door RAU en een grote overkapping verbindt vijf bestaande gebouwen. Door meerdere duurzame klimaatsystemen toe te passen in het pand, waaronder 10.000 m2 zonnecellen, heeft het pand een positieve energiebalans.

Het transformeren van bestaand vastgoed is iets wat dichtbij SHS staat. Ook zijn er tijdens de bouw veel materialen hergebruikt, iets wat SHS ook veel heeft gedaan bij het project Abtswoude Bloeit. Toch blijft het heel leerzaam en inspirerend om te zien hoe bij andere projecten er met hergebruik van materialen om wordt gegaan om zo meer ideeën op te doen die toepasbaar kunnen zijn bij komende projecten van SHS Delft.

Graag zouden wij Mascha van Vuuren en Alliander nogmaals willen bedanken voor de leuke en inspirerende middag!