ONTWERPWEDSTRIJD

ONTWERPWEDSTRIJD

Doe mee aan de ontwerpwedstrijd en maak kans op 1000 euro!

Het voormalig kantoorpand Jaagpad 1 te Rijswijk wordt getransformeerd tot woonruimte voor 90 internationale studenten. Het pand is gelegen aan het Rijn-Schiekanaal en bevindt zich op 25 minuten fietsafstand van de TU Delft. Het kantoorpand telt vier verdiepingen, inclusief de begane grond, met een totaal oppervlakte van 3800 m2. Per verdieping delen de studenten een grote keuken en badkamer. Op de begane grond zijn naast de kamers voor studenten ook een grote, lichte entree en de voormalige kantine gesitueerd. De entree bevindt zich aan de voorzijde van het gebouw en vormt de ontsluitingsruimte van het complex. Aan de achterzijde ligt de voormalige kantine, een grote ruimte waarvandaan direct toegang is tot de zonnige binnenplaats. Voor de entree en de kantine, met tezamen een oppervlakte van ongeveer 350 m2, schrijft SHS Delft een ontwerpwedstrijd uit.

Het doel van de ontwerpwedstrijd is het creëren van een gemeenschappelijke ruimte van de vroegere kantine die door alle studenten van het complex gebruikt kan worden voor sociale activiteiten. Het dient een ruimte te worden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen recreëren. Het kan een ruimte worden waar de studenten bijvoorbeeld kunnen dineren of een film kunnen kijken maar ook misschien wel binnen kunnen sporten of een borrel kunnen organiseren. De grootte van de ruimte biedt oneindig veel mogelijkheden! Het verbeteren van de algehele leefkwaliteit van de entree is tevens een doel van de ontwerpwedstrijd. Hiervoor dienen de ruimtes verfijnd worden om het robuuste kantoorgevoel weg te nemen.

Heb jij een goed idee en lijkt het jou wat om een invulling te geven aan deze gemeenschappelijke ruimte? Heb jij altijd al je eigen ontwerp gerealiseerd willen zien? En daarmee ook nog een prijs willen winnen?

Pak je kans en schrijf je in via ontwerpwedstrijd@shsdelft.nl! Inschrijven kan tot en met 18 maart. Deelnemen in teams mag! Vermeld in de mail je naam en teamnaam, leeftijd, studie(jaar), telefoonnummer en e-mailadres.

De deadline voor het inleveren van het ontwerp is 28 maart 2016. Meer informatie over de ontwerpwedstrijd, de planning en het programma van eisen volgt via de mail na inschrijving.

Jaagpad 1

Jaagpad 1

Kantine en entree

Kantine en entree