Projecten

Abtswoude Bloeit!

SHS Delft heeft de handen ineengeslagen met Zorgorganisatie Pieter van Foreest en Stichting PerspeKtief om van Abtswoude, het voormalige verzorgingshuis, weer een locatie te maken die bloeit. Nieuwe bewoners zijn in het pand gekomen en met hen worden er diverse leuke en inspirerende activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur, speciaal voor de aanleunbewoners en de omwonenden van Abtswoude.

Het verzorgingshuisgedeelte van Abtswoude wordt voor een periode van 4 tot 5 jaar beschikbaar gesteld door Pieter van Foreest voor dit mooie project Abtswoude Bloeit!

Een locatie waar jong en oud elkaar ontmoet in de Woonkamer van de wijk. Ten behoeve van het beoogde, tijdelijke gebruik van de locatie door SHS Delft en Stichting Perspektief, zijn er aanpassingen gedaan aan het pand. Dit is gerealiseerd door Cojo Vastgoed Abtswoude.


In het voormalige verzorgingshuis zijn 143 wooneenheden gerealiseerd. Belangrijk om te melden is dat de zelfstandige seniorenwoningen, gelegen aan het voormalige verzorgingshuis, gewoon blijven bestaan. De senioren die hier momenteel wonen, blijven hier gewoon wonen.
Samen worden nieuwe initiatieven ontplooit. Abtswoude Bloeit! Een plek waar studenten en cliënten van Stichting PerspeKtief naast ouderen wonen. Een plek waar mensen elkaar vinden en waar sociaal contact wordt gezocht en gestimuleerd.

Projectinformatie

Locatie

Aart van der Leeuwlaan 332, Delft

voorjaar 2018 – 2023

Omvang

6737 m2 110 kamers/studio’s voor studenten
33 studio’s voor cliënten van Perspektief

Gebruikers

Nederlandse en internationale studenten
Cliënten van Perspektief
Ouderen

Woonkamer van de Wijk

De gemeenschappelijke ruimte stimuleert ontmoeting tussen de bewoners en de omwonenden

Jaagpad 1

In het voorjaar van 2016 heeft SHS Delft een ontwerpwedstrijd geïnitieerd voor de gemeenschappelijke ruimten van een voormalig kantoorpand aan het Jaagpad in Rijswijk.

Dit pand is door Maatschap CoJo getransformeerd tot studentenhuisvesting en biedt woonruimte aan 90 internationale studenten. De door SHS Delft geïnitieerde wedstrijd had daarbij als doel om de gemeenschappelijke ruimten met een totaaloppervlakte van circa 350 vierkante meter een waardevolle toevoeging te laten zijn voor de toekomstige bewoners.

Projectinformatie

Locatie

Jaagpad 1, Rijswijk

augustus 2016 – 2026

Omvang

350 m2 gemeenschappelijke ruimte

Gebruikers

Internationale studenten

Wedstrijd

Dit was de eerste ontwerpwedstrijd die SHS Delft gehouden heeft

Paviljoens Aan ’t Verlaat

Na een vruchtbare samenwerking met GGZ Delfland met als resultaat de Studentenflat Aan ’t Verlaat, is besloten wederom de handen ineen te slaan voor de realisatie van dit tweede project.

Dit langgerekte gebouw dat slechts één verdieping beslaat, is tijdelijk ontwikkeld tot 126 woningen voor maximaal 131 studenten, in zelfstandig- en onzelfstandig verband. Voornamelijk de internationale student wordt goed vertegenwoordigd in dit nieuwe complex van SHS Delft.

Ook de studenten van de paviljoens zijn welkom om gebruik te maken van de multifunctionele ruimte op de begane grond van de zusterflat.

Projectinformatie

Locatie

Aan ’t Verlaat 33, Delft

augustus 2015 – 2025

Omvang

4800 m2
121 onzelfstandige kamers
5 studio’s

Gebruikers

Nederlandse en internationale studenten

Multifunctionele ruimte

De gemeenschappelijke ruimte stimuleert ontmoeting en activiteiten voor en door studenten en bewoners

Studentenflat Aan ’t Verlaat

De Studentenflat Aan ’t Verlaat is het eerste opgeleverde project van SHS Delft. Deze voormalige broeder- en zusterflat van GGZ Delfland is na een periode van 10 jaar leegstand tijdelijk herontwikkeld tot studentenhuisvesting.

In de periode van 10 jaar zal zij ruimte bieden aan 150 studenten in 15 huizen met gedeelde voorzieningen. In het gebouw wonen zowel internationale als Nederlandse studenten.


Daarnaast bevindt zich op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte, die de studenten kunnen gebruiken om elkaar te ontmoeten en om verschillende activiteiten te organiseren.

SHS Delft heeft haar kantoor gevestigd op de begane grond van dit pand, waardoor de bestuursleden van de stichting de kans krijgen om haar eigen bewoners te ontmoeten.

Projectinformatie

Locatie

Aan ’t Verlaat 31, Delft

januari 2015 – 2025

Omvang

6000 m2 150 onzelfstandige kamers

Gebruikers

Nederlandse en internationale studenten

Multifunctionele ruimte

De gemeenschappelijke ruimte stimuleert ontmoeting en activiteiten voor en door studenten en bewoners