Studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

nl | en

[/vc_column_text][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”3187,3191,3188,3189,3192,3190″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”1110*450″][heading text=”HET PROJECT” tag=”h2″ align=”left”][vc_column_text]Na een vruchtbare eerste samenwerking tussen SHS Delft en GGZ Delfland met als resultaat de Studentenflat Aan ’t Verlaat hebben we onmiddellijk de mogelijkheden voor een tweede project bekeken. Resultaat hiervan is een nieuw studentencomplex in de omgeving van het centrum van Delft: de Studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat. Deze wordt voor een periode van bijna tien jaar door SHS Delft herbestemd tot studentenhuisvesting.

Het pand, voorheen in gebruik door patiënten en medewerkers van de zorginstelling, is gesitueerd te midden van de groene omgeving van het GGZ Delfland terrein. Daarbij omvat deze enkele ‘hofjes’: binnenplaatsen waar de studenten van de zon kunnen genieten of de barbecue kunnen aansteken.

Er is lange tijd getracht het transformatie ontwerp te maximaliseren en optimaal gebruik te maken van de bestaande bouw en de beschikbare ruimte. Daardoor is een grote diversiteit aan woningen ontstaan binnen het complex. Deze biedt dan ook ruimte aan 5 zelfstandige studio’s, 1 woning voor twee personen, 2 woningen voor drie personen, 1 woning voor vijf personen en 10 woningen voor tien tot twaalf personen. Deze in totaal 126 kamers bieden ruimte aan 126 tot 131 personen. Door deze diversiteit hopen wij een brede doelgroep aan te spreken en een omgeving te vormen waar iedere Delftse student zich thuis kan voelen.

In het academisch jaar 2015-2016 werden meer dan 2000 nieuwe internationale studenten verwacht in Delft, dat betekent een groei van 40% ten opzichte van het jaar daarvoor. Er is dan ook grote behoefte aan het realiseren van huisvesting voor deze studenten, een taak die de TU Delft op zich heeft genomen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met de TU Delft, waardoor dit project grotendeels bestemd zal worden voor internationale studenten. Wij zien het als onze maatschappelijke taak om deze acute behoefte onder studenten aan te pakken. Daarom zullen de eerste twee jaar 81 van de 126 kamers bestemd worden voor internationale studenten. Na deze periode zullen 21 van deze kamers beschikbaar worden gesteld aan de Nederlandse student, waardoor ongeveer een gelijke verhouding aan Nederlandse- en internationale studenten zal ontstaan in het complex.

Om direct aan de behoefte van de internationale student te voldoen, die altijd voor de start van het academisch jaar arriveert, is het gebouw gefaseerd opgeleverd. De eerste internationale studenten zijn dan ook in augustus al in het pand getrokken. In december 2015 is het gehele complex de Studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat opgeleverd en inmiddels wordt deze bewoond door 127 studenten.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row textcolor=”default” bgtype=”grey” css=”.vc_custom_1414835597515{padding-bottom: 35px !important;}”][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”SAMENWERKING MET DE TU DELFT” width=”1/4″][heading text=”SAMENWERKING MET DE TU DELFT” tag=”h2″ align=”left”][vc_column_text]

In samenwerking met de TU Delft zullen de aankomende twee jaar 81 van de 126 kamers worden bestemd voor internationale studenten. Deze zullen door ons volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden. Door deze studenten ruimte te bieden in een complex waar tevens Nederlandse studenten wonen, hopen wij hen de ervaring van het echte Delftse studentenleven te bieden. Doordat de studenten van dit complex tevens toegang krijgen tot de multifunctionele ruimte van de Studentenflat Aan ’t Verlaat, krijgen zij de gelegenheid om deze ook daadwerkelijk te ontmoeten in een informele omgeving.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/4″][heading text=”WONEN IN DE STUDENTEN PAVILJOENS” tag=”h2″ align=”left”][vc_column_text]

Het complex biedt huisvesting aan ongeveer 131 studenten, verdeeld over 18 woningen. De woningen variëren van zelfstandige studio’s  van  28 m² tot 50 m² en onzelfstandige kamers van 10 m² tot 20 m².  In laatstgenoemde worden de keuken, de woonkamer en de sanitaire voorzieningen  gedeeld. Het pand is gelegen in een zeer groene omgeving, en de reeds beplante en bestrate hofjes kunnen worden gebruikt door de bewoners. Daarnaast krijgen deze toegang tot de multifunctionele ruimte van de Studentenflat Aan ’t Verlaat, waar men in groepsverband een film kan kijken, een diner kan geven of kan studeren.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/4″][heading text=”LOCATIE” tag=”h2″ align=”left”][vc_column_text]De Studentenpaviljoens Aan ‘t Verlaat is gesitueerd aan de centrumschil van Delft. Alle belangrijke voorzieningen voor studenten, zoals de universiteit en het stadscentrum, zijn gelegen op vijf à tien minuten fietsen. Ook stopt de bus voor de deur. De buslijnen die deze halte aandoen hebben een rechtstreekse verbinding met de TU-wijk en station Delft. Op slechts 500 meter afstand bevinden zich een klein winkelcentrum met supermarkt, bloemist en drogist en recreatiegebied de ‘Delftse Hout’.  De Delftse Hout is ook onder studenten in de zomer een populair gebied voor ontspanning en vrijetijdsbesteding.

Adres: Aan ’t Verlaat 33, 2612 XW Delft[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”” width=”1/4″][vc_single_image image=”2550″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”500×825″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]