Samenkomen in de Woonkamer van de Wijk

Samenkomen in de Woonkamer van de Wijk

De oplevering van Abtswoude Bloeit in de wijk Voorhof heeft veel losgemaakt bij bewoners van Delft! De transformatie van het oude verzorgingstehuis heeft geleid tot een gewaagd project waarin het samenbrengen van verschillende doelgroepen de uitdaging is. Niet alleen ouderen, maar ook studenten en cliënten van stichting Perspektief wonen nu ook onder het dak van Abtswoude Bloeit!

Om deze toch wel verschillende bewoners samen te brengen, is op de begane grond van het pand de Woonkamer van de Wijk gerealiseerd. Hier komen bewoners uit Abtswoude en de buurt samen voor activiteiten, om te koken of gewoon voor een kopje koffie. Inmiddels zijn al vele diverse activiteiten georganiseerd met het samenbrengen van mensen door culturele activiteiten als hoofddoel. Om het project nog mooier te maken, werd eind december de eerste openbare keuken gerealiseerd! Deze keuken biedt bewoners de mogelijkheid om ook samen te komen door misschien wel de belangrijkste verbindende factor van de dag: de avondmaaltijd. Onlangs werd al de eerste pizza-avond gehouden, waarbij de kookkwaliteiten van de bewoners op de proef werden gesteld.

Fondsenaanvraag
Sinds de afloop van de bouwactiviteiten van Abtswoude, is het bestuur van SHS Delft in samenwerking met de beheerders van het pand intensief bezig geweest om de Woonkamer van de Wijk verder te activeren. Om activiteiten voor nu en in de toekomst mogelijk te maken, heeft het bestuur contact opgenomen met Gemeente Delft, Stichting DOEN, Stichting Stalpaert van der Wiele en Fonds1818. Dankzij deze organisaties is het fantastische bedrag van €44.500,- opgehaald om activiteiten te organiseren in de Woonkamer van de Wijk in 2019! Graag willen we DelftsPeil bedanken voor hun hulp bij het verstrekken van deze fondsen!

Een deel van het opgehaalde bedrag zal besteed worden aan de VAK en Paradijsvogels, een project van DelftsPeil. In 2019 zullen zij zich inzetten om verschillende culturele activiteiten te organiseren in de Woonkamer van de Wijk. Tijdens de nieuwjaarsborrel in de Woonkamer, waarvoor alle bewoners uit de wijk Voorhof uitgenodigd zijn, zullen zij zichzelf introduceren en zal Paradijsvogels ons vermaken met een optreden van de band OudFit!

Zelf organiseren
Bent u zelf geïnteresseerd om een activiteit te organiseren in de Woonkamer? Vele creatieve ideeën zijn hier mogelijk! Neem contact met ons op via de website van Abtswoude Bloeit.