SHS Delft komt op televisie!

SHS Delft komt op televisie!

Het is niet onbekend dat er veel woningtekort is in Nederland. Met name studenten vinden het tegenwoordig enorm lastig om een kamer te vinden. In 2012 was er landelijk al een tekort van 30.000 studentenwoningen, blijkt uit een artikel van studenten.net (2012). Sindsdien is het tekort alleen nog maar toegenomen. Algemeen Dagblad (2019) stelt dat tot 2025-2026 nog zo’n 43.000 studentenkamers tekort zullen komen.

Wel lijkt het tekort voornamelijk in de Randstad een probleem te zijn en is het tekort in studentensteden zoals Maastricht, Groningen en Nijmegen al grotendeels verholpen. Zo komen er in Amsterdam 13.000 woningen tekort, in Rotterdam 9.000 woningen en in Delft 3.000 woningen.

Het bestuur van SHS Delft heeft al bewezen zich volledig in te zetten voor het woonprobleem van studenten. Ze heeft al drie projecten ontwikkeld waarmee in totaal 391 studenten gehuisvest zijn. Deze woningen zijn voor zowel Nederlandse als internationale studenten bestemd.

Een tijdje geleden is SHS Delft benaderd door RTL Z met de vraag of er interesse was om een item te maken voor het nieuwe programma ‘Nederland Maakt Het’. Dit programma biedt ruimte aan bedrijven uit de Nederlandse technologie industrie om hun uitdaging op het gebied van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in de sector te vertellen.

In dit item zal Lisanne vertellen over SHS Delft, haar doelstellingen en hoe de stichting oplossingen kan bieden voor zowel leegstand als het kamertekort onder studenten. Want een snelle en duurzame oplossing voor woningnood onder studenten is van cruciaal belang!

Het item zal op drie verschillende momenten uitgezonden worden op RTL Z:

  • Zondag 15 september, 16:00u
  • Dinsdag 17 september, 10:30u
  • Vrijdag 20 september, 15:30u

Voor reminders en meer informatie over de uitzendingen, houdt de social media platformen van SHS Delft in de gaten. Daarnaast zijn de promotie platformen van RTL Z zelf binnenkort ook een onderdeel van de campagne.

Ad.nl. (2019, 30-08). Tekort aan studentenkamers blijft nog zeven jaar groot probleem. Geraadpleegd van http:// www.ad.nl/wonen/tekort-aan-studentenkamers-blijft-nog-zeven-jaar-groot-probleem~ac0a83dc/

Studenten.net. (2012). 30.000 studentenkamers tekort in Nederland. Geraadpleegd an http:// www.studenten.net/artikel/30-000-studentenkamers-tekort-in-nederland