Workshop circulair productontwerp

Workshop circulair productontwerp

EN

SHS Delft is opzoek naar enthousiaste studenten die affiniteit hebben met transformatie en met circulair bouwen. Deze twee aspecten worden gecombineerd in een door SHS Delft geïnitieerd project waarbij circulaire, demontabele producten voor zeer tijdelijke transformatieprojecten ontwikkeld zullen worden. Zo kunnen leegstaande gebouwen zonder woonbestemming eenvoudig en snel getransformeerd worden tot een aantrekkelijke woonomgeving. Dankzij de demontabele uitvoering kunnen die producten na de exploitatieperiode van het ene tijdelijke transformatieproject bovendien direct worden verplaatst

naar het volgende complex. Dit idee ligt er, er is onderzoek gedaan en er is contact gezocht met relevante partijen. Het enige dat nu nog ontbreekt is een team studenten dat kan helpen bij het ontwerp. Er is een overgang te herkennen van een lineair opgebouwde keten naar een circulaire, duurzame bouwsector. Daar wordt veel over geschreven, veel over gepraat en veel onderzoek naar gedaan. De daadwerkelijke toepassingen in de praktijk zijn echter nog schaars. Door te stoppen met praten en te beginnen met doen brengt SHS Delft daar verandering in. Bij ons krijg je de kans om opgedane kennis om te zetten in iets concreets.

Doel: Het ontwerpen van circulaire producten voor zeer tijdelijke transformatieprojecten die vervolgens ook daadwerkelijk gebouwd kunnen worden.

Producten: Keukens & Badkamers bestaande uit losse onderdelen die onafhankelijk van elkaar vervangen kunnen worden en eenvoudig kunnen worden verplaatst. Circulair bouwen staat hierbij centraal.

Aanpak: Studenten van verschillende technische studies met elkaar laten brainstormen over de ontwerp- en uitvoeringsmogelijkheden.

Begeleiding: Verschillende onderzoekers van de TU Delft die binnen de Bouwkunde- en de Industrieel Ontwerpen faculteit onderzoek doen naar Circulaire Economie. Ervaringsdeskundigen die de Circulaire Economie al op verschillende manieren toepassen in de praktijk. Martin Minkes; de aannemer die het ontwerp om zal zetten in bruikbare producten en systemen.

Wanneer: Woensdag 1 maart 09:00 tot 17:00 uur

Aanmelden: Voor 27 februari, door te mailen naar info@shsdelft.nl